|جمعه 21 ارديبهشت 1403
 منوی اصلی
 
 مقالات
کلمه کلیدی
:
از
calendar
تا
calendar
جستجو

ناصر فکوهی

نقد و نقدپذیری در جامعه علمی ما

نقد و نقدپذیری در جامعه علمی ما اگر روابط مرید مرادی را به چیزی تعبیر کنیم که در همه جای دنیا در قالب روابط «استاد و شاگردی»، ابدا مشکلی در آن نمی‌بینم. اما اگر این روابط از نوع سلسله مراتب‌های طردکننده، استبداد‌منشانه و کوته‌بینانه باشند با مشکل روبرو می‌شویم. زیرا مرید در همان حال که نمی‌خواهد کوچک‌ترین مشکلی در مراد خود ببیند، با یک اشاره مراد می‌تواند به هر کسی حمله کند و در این‌جا آنچه کمترین اهمیت را دارد عقل و قابلیت‌های تحلیلی نقد‌کننده و نقد‌شونده است.  
شنبه 1 تير 1398

مقصود فراستخواه

بحث خلقیات ایرانی پایه علمی ندارد

بحث خلقیات ایرانی پایه علمی ندارد «مقصود فراستخواه» استاد جامعه شناسی و مدیر گروه برنامه ریزی و توسعه آموزش عالی، در کتاب «ما ایرانیان» که اخیراً به چاپ بیست ویکم رسیده است، ضعف‌ها و راه‌حل‌های رفع این خلقیات ایرانی را با نگاهی علمی مورد واکاوی و مطالعه قرار داده است.
چهارشنبه 8 خرداد 1398

ناصر فکوهی

کوررنگی

کوررنگی در این شرایط، تداوم به اندیشیدن با ابزار‌های ساده‌سازی جهان و اصرار بر سیاه و سفید دیدن پدیده‌هایی که میلیون‌ها رنگ در خود دارند، در نهایت ما را دچار کوررنگی و در‌افتادن به قضاوت‌های نادرست و حتی رفتن به کجراهه تنش‌های سخت و خطر فروپاشی‌های اجتماعی می‌برند. اما پرسش دوم، اینکه هر‌چند این تقلیل‌گرایی جهانشمول است، اما شدت و ضعف آن در دوره‌های زمانی و در مکان‌های مختلف به‌شدت نابرابر است.
سه شنبه 7 خرداد 1398

شیوان لیونز

پیاده‌روی کافی نیست؛ در شهر پرسه باید زد

پیاده‌روی کافی نیست؛ در شهر پرسه باید زد ترجمۀ: آرش رضاپور
دوشنبه 6 خرداد 1398

فریبرز رئیس دانا

صنایع دستی: ضروری اما نه فانتزی، نه محوری

صنایع دستی: ضروری اما نه فانتزی، نه محوری بنا به آخرین برآوردها در اقتصاد ملی ایران در چند سال اخیر سهم صنایع دستی در محصول ناخالص داخلی بین 2 تا 5 درصد و به طور متوسط 3.5 درصد بوده است.
دوشنبه 6 خرداد 1398

ناصر فکوهی

دموکراسی یک شیوه حکمرانی است

دموکراسی یک شیوه حکمرانی است دموکراسی یک شیوه حکمرانی است که مهم‌ترین مشخصه آن در حکومت بر اساس اراده «اکثریت» یک گروه جمعیتی در یک پهنه سرزمینی است.
شنبه 4 خرداد 1398

​​​​​​​ناصر فکوهی

جامعه دو‌قطبی به کجا می‌کشد؟

جامعه دو‌قطبی به کجا می‌کشد؟ تاکنون بار‌ها بحث دو‌قطبی شدن جامعه ایران مطرح شده و از متخصصان درباره آن اظهار‌نظر خواسته شده است. دلیل، تا اندازه زیادی روشن است: به نظر می‌رسد ما ایرانیان، در زندگی روزمره و قضاوت‌هایی که باید بر اساس آن‌ها به تصمیم‌گیری‌های مهمی برای زندگی‌مان برسیم، اغلب به‌شدت دو‌قطبی فکر می‌کنیم: دو قطب سازش‌ناپذیر و متخاصم؛ اغلب شاهدیم افراد همه‌چیز را سیاه و سفید، صفر یا یک می‌بینند و قاطعانه نظر می‌دهند.
شنبه 4 خرداد 1398

آشنایی با یکی از مفاخر آذربایجان

استاد بزرگوار دکتر محمد علی موحد

استاد بزرگوار دکتر محمد علی موحد دوم خرداد ماه ، زاد روز دکتر محمدعلی موحد, مورخ, محقق, مترجم و مصحح متولد ۱۳۰۸, تبریز  است.
جمعه 3 خرداد 1398

ملیحه درگاهی

خرده فرهنگ ها از منظر مکتب محیط شناختی شیکاگو

خرده فرهنگ ها از منظر مکتب محیط شناختی شیکاگو بازتولین فرهنگ در بستر شهر می تواند از خلال خرده فرهنگ ها صورت گیرد خرده فرهنگ هایی که امروز با گسترش روز افزون شهرها و افزایش پیچیدگی در آنها، اشکال متنوع تری را یافته اند.
جمعه 3 خرداد 1398

مهسا شیخان

روز جهانی سواد: نگاهی به سند مفهومی سواد 2018 (1)

روز جهانی سواد: نگاهی به سند مفهومی سواد 2018 (1) سازمان فرهنگی آموزشی یونسکو به منظور تاکید بر نقش و اهمیت روز افزون سواد در رشد فردی و اجتماعی افراد در سراسر دنیا، در چهاردهمین نشست عمومی یونسکو در 26 اکتبر 1966، روز هشتم سپتامبر را «روز جهانی سواد» نامگذاری کرده است.
پنجشنبه 2 خرداد 1398