|يکشنبه 2 دي 1403
 منوی اصلی
 
 مقالات
کلمه کلیدی
:
از
calendar
تا
calendar
جستجو

مينو اميرقاسمی

زردی من از تو                  سرخی تو از من

زردی من از تو                  سرخی تو از من يکي از بزرگ­ترين آرزوها و نيازها، يکي از عالي­ترين قدرت­ها و شريف­ترين اعمال انسان، مقوله­ي تغيير و اقدام به آن است. انسان هميشه خواسته است و مي­خواهد آنچه را که زماني طولاني بر سر آن درنگ کرده است، يا مطلوب او نيست تغيير دهد و کسي که بتواند اين عمل شريف را هر چه بهتر و قوي­تر انجام دهد، از قدرت و اقتدار عظيم برخوردار خواهد بود.
شنبه 1 تير 1398

ناصر فکوهی

شهر و حاشیه هایش

شهر و حاشیه هایش شهر از قدیمی ترین ایام در جوامع انسانی نمادی از رفاه، فراوانی، ثروت،آزادی، اربابی و شادی در برابر  احتیاج، کمبود، ثروت، اسارت، بردگی و اندوه روستاها بوده است.
شنبه 1 تير 1398

پایِ زندگیِ گلستانی‌ها آبله زده است، آن‌ها چشم انتظار مرهم‌اند

زندگی آبله پا

زندگی آبله پا گلستانی‌ها هم هر روز دربارة چرایی و چگونگی زندگی حرف می‌زنند و خودآگاه و ناخودآگاه در آن می‌اندیشند. شاید همة تلاش‌های فکری و عملی گلستانی‌ها و ما، در پاسخ به همین سوال ساده باشد؛ «کی پس زندگی خواهیم کرد یا کی زندگی کرده ایم؟»
شنبه 1 تير 1398

برگردان ناصر فکوهی

پاره های هنر

پاره های هنر رودن: هنر ، مرده است
شنبه 1 تير 1398

ناصر فکوهی

نقد و نقدپذیری در جامعه علمی ما

نقد و نقدپذیری در جامعه علمی ما اگر روابط مرید مرادی را به چیزی تعبیر کنیم که در همه جای دنیا در قالب روابط «استاد و شاگردی»، ابدا مشکلی در آن نمی‌بینم. اما اگر این روابط از نوع سلسله مراتب‌های طردکننده، استبداد‌منشانه و کوته‌بینانه باشند با مشکل روبرو می‌شویم. زیرا مرید در همان حال که نمی‌خواهد کوچک‌ترین مشکلی در مراد خود ببیند، با یک اشاره مراد می‌تواند به هر کسی حمله کند و در این‌جا آنچه کمترین اهمیت را دارد عقل و قابلیت‌های تحلیلی نقد‌کننده و نقد‌شونده است.  
شنبه 1 تير 1398

مقصود فراستخواه

بحث خلقیات ایرانی پایه علمی ندارد

بحث خلقیات ایرانی پایه علمی ندارد «مقصود فراستخواه» استاد جامعه شناسی و مدیر گروه برنامه ریزی و توسعه آموزش عالی، در کتاب «ما ایرانیان» که اخیراً به چاپ بیست ویکم رسیده است، ضعف‌ها و راه‌حل‌های رفع این خلقیات ایرانی را با نگاهی علمی مورد واکاوی و مطالعه قرار داده است.
چهارشنبه 8 خرداد 1398

ناصر فکوهی

کوررنگی

کوررنگی در این شرایط، تداوم به اندیشیدن با ابزار‌های ساده‌سازی جهان و اصرار بر سیاه و سفید دیدن پدیده‌هایی که میلیون‌ها رنگ در خود دارند، در نهایت ما را دچار کوررنگی و در‌افتادن به قضاوت‌های نادرست و حتی رفتن به کجراهه تنش‌های سخت و خطر فروپاشی‌های اجتماعی می‌برند. اما پرسش دوم، اینکه هر‌چند این تقلیل‌گرایی جهانشمول است، اما شدت و ضعف آن در دوره‌های زمانی و در مکان‌های مختلف به‌شدت نابرابر است.
سه شنبه 7 خرداد 1398

شیوان لیونز

پیاده‌روی کافی نیست؛ در شهر پرسه باید زد

پیاده‌روی کافی نیست؛ در شهر پرسه باید زد ترجمۀ: آرش رضاپور
دوشنبه 6 خرداد 1398

فریبرز رئیس دانا

صنایع دستی: ضروری اما نه فانتزی، نه محوری

صنایع دستی: ضروری اما نه فانتزی، نه محوری بنا به آخرین برآوردها در اقتصاد ملی ایران در چند سال اخیر سهم صنایع دستی در محصول ناخالص داخلی بین 2 تا 5 درصد و به طور متوسط 3.5 درصد بوده است.
دوشنبه 6 خرداد 1398

ناصر فکوهی

دموکراسی یک شیوه حکمرانی است

دموکراسی یک شیوه حکمرانی است دموکراسی یک شیوه حکمرانی است که مهم‌ترین مشخصه آن در حکومت بر اساس اراده «اکثریت» یک گروه جمعیتی در یک پهنه سرزمینی است.
شنبه 4 خرداد 1398