|يکشنبه 2 دي 1403
 منوی اصلی
 
 مقالات جامعه
کلمه کلیدی
:
از
calendar
تا
calendar
جستجو

بیل گیتس

کووید -19 واقعا چه چیزی به ما یاد می دهد؟

کووید -19 واقعا چه چیزی به ما یاد می دهد؟ من عمیقاً باور دارم که هدفی معنوی در پس هر آنچه اتفاق می‌افتد وجود دارد، چه برداشت ما از آن اتفاق خوب باشد، چه بد.
چهارشنبه 6 فروردين 1399

محمدرضا طالبی نژاد

با کدام تفکر وروحیه؟

با کدام تفکر وروحیه؟ ما انسان ها برای زندگی بهتر و زیباتر خود ودیگران، به کدام تفکر و روحیه نیاز داریم؟، تفکر دلفینی یا کوسه ای؟
چهارشنبه 6 فروردين 1399

دکتر محمود سریع القلم

آیا دموکراتیک شدن راحت است؟

آیا دموکراتیک شدن راحت است؟ دموکراسی قرص مُسکّن نیست، بلکه باور است: باوری که در اعماق وجودی انسان­ها ریشه دوانده است.
چهارشنبه 6 فروردين 1399

محمدجواد غلامرضاکاشی

مرگ دورِهَم عروسی است

مرگ دورِهَم عروسی است در این یادداشت از منظر خود به پیامدهای درازمدت کرونا بر سپهر سیاسی ایران خواهم پرداخت. نشان خواهم داد کرونا گرم‌ترین و فراگیرترین صحنه درگیری ذهن و روان ما با یک حادثه جهانی است. به این اعتبار می‌تواند نیاز ما به درکی جهانی از امور را تقویت کند. می‌تواند برای نخستین بار، ما را از دوگانه‌سازی‌های ناشی از کوته‌بینی‌های فرقه‌ای در عرصه فرهنگی و سیاسی برهاند.
چهارشنبه 6 فروردين 1399

حسام حسین‌زاده

دولت‌ها ترسناک‌ترند یا ویروس‌ها؟

دولت‌ها ترسناک‌ترند یا ویروس‌ها؟ چند روز پیش، رسانه‌های چینی اعلام کردند دولت این کشور بالاخره توانسته بیمار صفر ویروس کرونا (یعنی نخستین کسی که به ویروس مبتلا شده) را پیدا کند. مردی ۵۵ ساله که در تاریخ ۱۷ نوامبر ۲۰۱۹ (یعنی ۲۶ آبان ۱۳۹۸) به بیمارستان مراجعه کرده است. دولت چین بیش از دو ماه بعد پذیرفت که چنین ویروسی در این کشور شیوع پیدا کرده است.
چهارشنبه 6 فروردين 1399

رضا امیدی

هراس از شفافیت؟

هراس از شفافیت؟ یکی از پژوهش‌های بنیادین آمارتیا سن (برندۀ نوبل اقتصاد در سال ۱۹۹۸) پژوهشی تطبیقی است از وقوع قحطی گسترده در چین و هند. او این پرسش را بررسی می‌کند که چرا قحطی اوایل دهۀ ۱۹۶۰ در چین میلیون‌ها نفر را به کام مرگ کشید (برآوردها بین ۳۵ تا ۴۵ میلیون نفر)، اما در همان بازۀ زمانی قحطی در هند تلفات انسانی بسیار کمتری داشت؛ به‌رغم آنکه هم شدت قطحی در هند شدیدتر بود و هم هند کشور فقیرتری؟
سه شنبه 5 فروردين 1399

زک براون،

چه طور اهالی یک روستا ۴۰۰ سال پیش توانستند بریتانیا را از یک اپیدمی طاعون نجات دهند؟

چه طور اهالی یک روستا ۴۰۰ سال پیش توانستند بریتانیا را از یک اپیدمی طاعون نجات دهند؟ زک براون، قصه روستای اییم را با این جمله تمام می‌کند که "اگر چه ممکن است در خانه ماندن این روزها بسیار افسرده‌کننده و یاس‌آور تلقی شود اما باید دانست که قرنطینه و (در خانه ماندن) کارساز است."
سه شنبه 5 فروردين 1399

سید محمد بهشتی

«عارضه‌ای بر عارض نوروز»

«عارضه‌ای بر عارض نوروز» دیدن شکوفه کردن درختان و گل دادن گیاهان، امسال با اندوه تؤام است. ما احساس جاماندگان از قطاری را داریم که برای رسیدنش روزشماری می‌کردیم.
سه شنبه 5 فروردين 1399

فرانک اسنودن

چگونه بیماری‌های عالمگیر تاریخ را تغییر می­دهند

چگونه بیماری‌های عالمگیر تاریخ را تغییر می­دهند مصاحبه[۱] ایزاک کوتینر[۲]، خبرنگار نشریه نیویورکر، با فرانک ام. اسنودن[۳]، استاد تاریخ دانشگاه یِیل[۴]  ۴ مارس ۲۰۲۰
سه شنبه 5 فروردين 1399

آرش حیدری:

بحران در خلق و خوی «ما» نیست، وضعیتِ بحرانی است

بحران در خلق و خوی «ما» نیست، وضعیتِ بحرانی است چرا زمانی که یک بحران عمومی پیش می‌آید مردم ما به جای همدلی اجتماعی یکباره پشت یکدیگر را خالی می‌کنند و به یک ترس اجتماعی دامن می‌زنند؟
سه شنبه 5 فروردين 1399