|دوشنبه 3 دي 1403
 منوی اصلی
 
تاریخ : پنجشنبه 3 آبان 1397     |     کد : 58

دکتر احد فرامرزی قراملکی: پیشنهاد می کنم دپارتمان های اخلاق حرفه ی در حوزه های کسب و کار و شهروندی در تبریز ایجاد شود

خانه توسعه آذربایجان می تواند پایلوت توسعه بر مبنای اخلاق حرفه ی باشد

سخنران مدعو خانه توسعه آذربایجان و رییس پژوهشکده اخلاق حرفه ی دانشگاه تهران گفت : خانه توسعه آذربایجان به دلیل جایگاه و ظرفیت های علمی و فکری می تواند به عنوان پایلوت توسعه بر مبنای اخلاق حرفه ی درکشور عمل کند و موجب توسعه فراگیر استان در زمینه های اجتماعی ، سیاسی و اقتصادی شود.

دکتر احد فرامرزی قراملکی  هفته جاری دربرنامه هم اندیشی این خانه با عنوان " اخلاق حرفه ی و توسعه  " همچنین پیشنهاد کرد : مسوولان استان به همراه شهروندان تبریزی دپارتمان اخلاق حرفه ی را در این شهر ایجاد کنند و با توجه به استعدادهای فرهنگی و تاریخی تبریز ، این شهر به عنوان شهر اخلاق معرفی شود.

استاد دانشگاه تهران در این نشست از انگاره ها و نقش آن ها در توسعه و موفقیت سازمان ها سخن گفت و تحقق توسعه را در گرو انگاره های عمومی بیان کرد.

وی گفت : انگاره های عمومی تابعی از پیش بینی پذیری افراد از محیط است  و هر چه پیش بینی پذیر افزاد از سازمان بیشتر باشد به همان اندازه انگاره ها زیبا و پیشرفت توسعه مثبت تر خواهد بود.

او درتوصف انگاره ها  یاد آور شد: انگاره ها امر درونی و ذهنی و پنهان اما سخت موثر فرد از محیط  هستند که همه  احساسات ، باورها ،‌ کردار و موضع گیری های  او را شکل می دهند و از بعد سیاسی به مثابه قدرت عمل می کنند.

استاد دانشگاه تهران مثال آورد که در انتخابات افراد به انگاره های که از نامزد مورد نظر در ذهن دارند رای می دهند نه به برنامه های او .

وی این نکته را مورد اشاره قرار داد که در ایران نتوانسته ایم رابطه توسعه و انگاره ها را به همدیگر وصل کنیم از همین رو همچنان با مشکلات وچالش های عدیده ی رو به رو هستیم .

رییس پژوهشکده اخلاق حرفه ی دانشگاه تهران  افزود : به همان اندازه که انگاره های مثبت در موفقیت سازمان و توسعه جوامع نقش دارند به همان اندازه انگار های منفی بازدارنده و مخرب هستند.

وی تصریح کرد : هیج عنصری در کشور به اندازه انگاره های منفی و پیش بینی ناپذیری افراد به کشور ضربه نزده است و این درحالی است که مدیران ارشد ما همواره پز پیش بینی ناپذیری را می دهند.

وی افزود : پیش بینی ناپذیری با خود بلاتکلیفی ،‌ اضطراب و سلب اعتماد را به وجود می آورد و موجب تخریب رابطه آسان سازمان با محیط می شود.

نویسنده کتاب قدرت انگاره ها دراین نشست پیشنهاد کرد با توجه به ظرفیت های علمی و اخلاقی تبریز و خطه آذربایجان  دپارتمان اخلاق حرفه ی در تبریز تاسیس شود و تبریز به عنوان شهر اخلاق معرفی گردد.

تبیین ویژگی های اخلاق حرفه ی و نقش آن درتوسعه جوامع و سازمان ها فراز دیگری از مباحث دکتر فرامرزی قرامللی دراین نشست بود که وی طی آن اخلاق حرفه ی را دانش وسیع با 54 نوع گرایش توصیف کرد و گفت : اخلاق حرفه ی از جمله ویژگی های  مشترک همه کشورهای توسعه یافته است که به عنوان عنصر راهبردی در این کشورها مورد توجه قرار گرفته است.

وی برخورداری بنگاه های برتر و دانشگاه های برتر را از دیگر ویژگی کشورهای توسعه یافته بیان کرد.

او گفت : در کشورهای توسعه یافته شغل وجود ندارد و مشاغل به حرفه تبدیل شده اند و یادآور شد که سیطره سازمان ها دراین جوامع در دست حرفه ی هاست .

رییس پژوهشکده اخلاق حرفه ی دانشگاه تهران در ادامه بحث خود از منابع انسانی به عنوان سرمایه سازمان نام برد و ضرورت استفاده درست و مناسب از آن ها را مورد تاکیدقرار داد.

وی بیان کرد : توسعه با آدم های مناسب امکان پذیر است و مطالعات نشان داده است که موفقیت سازمان ها در بستر خوب مناسبات و ارتباطات با دیگران رقم می خورد.

وی افزود : هر چه بتوانیم روابط خود با دیگران  را خوب و بهتر کنیم به همان اندازه موفقیت کسب و کارمان را رقم زده ایم .

 دراین برنامه که به همت خانه توسعه آذربایجان با همکاری اتاق بازرگانی تبریز و در سالن اجتماعات این اتاق برگزار شد ، علاوه بر طیف های علمی و دانشگاهی شماری از مسوولان و مدیران ارشد استان ازجمله  جند تن از  مشاوران و معاونان استاندار ، فرماندار تبریز ،‌ رییس شورای اسلامی کلان شهر تبریز ، رییس سازمان برنامه و بودجه استان و دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد آذربایجان شرقی حضور داشتند.

دکتر احد فزامرزی قراملکی متولد تبریز و استاد تمام دانشگاه تهران است و هم اکنون ریاست دپارتمان اخلاق حرفه ی این دانشگاه را بر عهده دارد.

تدوین و تالیف 35 جلد کتاب در زمینه های دین ،  فلسفه و اخلاق حرفه ی از جمله کتاب اخلاق در سازمان های مردم نهاد از آثار قلمی وی است .


 


PDF